Anssi Pajala Asiaa asiattomasta vallankäytöstä

Sadismia kuolemansairaita kohtaan

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tehnyt todella järkyttävän ja halveksittavan päätöksen: se ehdottaa yksimielisesti eutanasian laillistamista koskevan kansalaisaloitteen hylkäämistä.

Tässä ylenkatsotaan törkeällä tavalla ihmisyksilön omaa kehoa ja mieltä koskevaa itsemääräämisoikeutta ja myös kieltäydytään ihan uhmalla asettumasta kuolemansairaan ihmisen asemaan. Jos joku, joka tietää kuolevansa pian, haluaa ihmisarvoisen ja suhteellisen tuskattoman lähdön itse valitsemanaan hetkenä (mahdollisesti läheistensä ympäröimänä), jos hän tarvitsee tähän apua lääketieteen ammattilaiselta, joka olisi valmis antamaan sitä, mitä pahaa siinä on? Mitä tuomittavaa? Mitä kieltämisen arvoista? Mitä?

Suomalaispoliitikko on orwellilaisella tavalla addiktoitunut valtaan vallan itsensä takia. Suomalaispoliitikko haluaa omistaa kansalaisen omistamalla loppuun asti tämän oikeuden elämään ja kuolemaan. Tässä kaikessa suomalaispoliitikkoa ei haittaa eikä kiinnosta kansalaisen hätä ja kärsimys. Empatian laiminlyönti tekee suomalaispoliitikosta sadistisen kiduttajan.

Kenelläkään ei ole velvollisuutta kärsiä hirveään loppuun asti elämää, jota ei edes ole alun alkujaan vaatinut elääkseen. Jos väität muuta, olet todellakin sadisti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Hyvillä kristityillä ihmisillä on selkeä periaate:
Vain Jumalalla on oikeus ottaa elämä jonka Hän on antanut!

Tähän voi sanoa että:
Miksei hyvä Kaikkivaltias Jumala suo ihmiselle hyvää loppua? Miksi Jumala kiduttaa ja rääkkää monia ihmispoloisia ennen kuin suostuu ottamaan hengen omakseen?

Juha Hämäläinen

Ei Jumala meitä kidutakaan vaan se on aina toinen ihminen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ihminenkö on syövän synnyttänyt vai jumala?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

No ajattele nyt kuinka raakalaismaisesti roomalaiset tappoivat hänen poikansa, eivätkä antaneet mitään saattohoitoa. Kyllähän sellaisesta nyt pitää kostaa kaikille kansoille tuhanteen sukupolveen, jotta oikeudenmukaisuus tapahtuisi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Roomalaiset tappoivat Jeesuksen ihan asiallisesti. Mutta ei vika ollut roomalaisissa. Eikö Jeesuksen isä kehunut olevansa Kaikkivaltias. Miksi Hän sitten antoi poikansa roomalaisten tapettavaksi?

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

"Vain Jumalalla on oikeus ottaa elämä jonka Hän on antanut" - tuo on muuten hauska toteamus noilta uskovaisilta (mm. ulkoministeriltämme). Näet jos noin olisi niin silloin myös terveydenhuoltopalvelut tulisi kieltää! Esim. jos joku vaikkapa on kuolemassa influenssaan niin sen pitää antaa kuolla, koska se on Jumalan tahto! Hoidon antaminen kun on työtä Jumalan tahtoa vastaan, Jumala kun tahtoisi ottaa mutta lekuri estää. Ts. hoidon antaminen on siis niitä sen vanhan vihtahousun hommia! ;)

Uskovaisten logiikka on uskomattoman koomista... Ja muuten tuossa yo. mielessä myös täysin ristiriitaista näiden uskovaisten omiin vouhotuksiin nähden kuten voimme todeta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tehnyt todella järkyttävän ja halveksittavan päätöksen: se ehdottaa yksimielisesti eutanasian laillistamista koskevan kansalaisaloitteen hylkäämistä.»

Kansalaisaloitteen hylkäämistä se teknisesti kyllä ehdottaa, mutta ei eutanasian. Valiokunta on osana ehdotustaan ehdottanut laajempaa selvitystä saattohoidosta ja eutanasiasta.

Yksimielisyys kertoo, että kansalaisaloitteen esittämää mallia ei haluttu hyväksyä sellaisenaan, vaikka yleinen tavoite itsessään olisi hyvä. Tuossa ainakin yksi aloitteen hylkäämistä esittänyt kertoi itse äänestävänsä kansalaisaloitteen puolesta jos se menee äänestykseen, vaikka katsoo siis että asiaa tulisi valmistella paremmin.

Asiaa siis halutaan harkita paremmin ettei tulisi hutiloitua.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Itsemurhassa avustaminen on Suomessa sallittua, lääkintäviranomaiset eivät kuitenkaan ole antaneet lääkäreille mitään ohjeistusta asiassa. Periaatteessa voisi olla itsemurhapakkaus, jonka lääkäri voisi määrätä apteekista annettavaksi, nykyinen lainsäädäntö ei sitä estä.

On olemassa jo oikeuden päätös; tappavien lääkkeiden ottamisessa avustaminen ja kuolemaan jättäminen ei ollut rikos.

Toimituksen poiminnat