Sadismia kuolemansairaita kohtaan

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tehnyt todella järkyttävän ja halveksittavan päätöksen: se ehdottaa yksimielisesti eutanasian laillistamista koskevan kansalaisaloitteen hylkäämistä.

Tässä ylenkatsotaan törkeällä tavalla ihmisyksilön omaa kehoa ja mieltä koskevaa itsemääräämisoikeutta ja myös kieltäydytään ihan uhmalla asettumasta kuolemansairaan ihmisen asemaan. Jos joku, joka tietää kuolevansa pian, haluaa ihmisarvoisen ja suhteellisen tuskattoman lähdön itse valitsemanaan hetkenä (mahdollisesti läheistensä ympäröimänä), jos hän tarvitsee tähän apua lääketieteen ammattilaiselta, joka olisi valmis antamaan sitä, mitä pahaa siinä on? Mitä tuomittavaa? Mitä kieltämisen arvoista? Mitä?

Suomalaispoliitikko on orwellilaisella tavalla addiktoitunut valtaan vallan itsensä takia. Suomalaispoliitikko haluaa omistaa kansalaisen omistamalla loppuun asti tämän oikeuden elämään ja kuolemaan. Tässä kaikessa suomalaispoliitikkoa ei haittaa eikä kiinnosta kansalaisen hätä ja kärsimys. Empatian laiminlyönti tekee suomalaispoliitikosta sadistisen kiduttajan.

Kenelläkään ei ole velvollisuutta kärsiä hirveään loppuun asti elämää, jota ei edes ole alun alkujaan vaatinut elääkseen. Jos väität muuta, olet todellakin sadisti.

AnssiPajala
Sitoutumaton Kotka

Itsenäinen ajattelija, humanisti, arvoliberaali, uskontokriitikko, toipuva uskonnon uhri, mielenterveyskuntoutuja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu