Anssi Pajala Asiaa asiattomasta vallankäytöstä

Lapset kulttitouhujen jaloissa

Tämänpäiväinen uutinen Yleltä:

https://yle.fi/uutiset/3-10131882?utm_source=facebook-share&utm_medium=s...

Yhdysvalloissa on soviteltu rahalla jälleen yksi oikeusjuttu, joka käsitteli lasten hyväksikäytön salailua Jehovan todistajien piirissä. Tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että lahkon salaiset hyväksikäyttöä koskevat arkistot pysyvät jatkossakin suljettuina.

Mielenkiintoisinta Ylen uutisessa on ehkä viimeinen kappale:

Revealnews.org:n mukaan asianajaja Zalkin kysyi Kalifornian oikeudenkäynnin aikana jehovan todistajien edustajilta, jotka olivat siis oikeudessa valan velvoittamia, oliko seurakunta koskaan ilmoittanut epäillyistä lasten hyväksikäyttötapauksista viranomaisille sen jälkeen, kun näitä tapauksia alettiin raportoida Kaliforniassa vuonna 1997. Vartiotorni-liikkeen edustaja vastasi "Ei".

Jehovan todistajat on vahvasti keskusjohtoinen järjestö, joka noudattaa kaikkialla maailmassa tarkasti Yhdysvalloista tulevia yksityiskohtaisia ohjeita. Jo aikaisemmin on tullut ilmi, että hyväksikäytön uhreja on painostettu hiljaisiksi, kuulusteltu törkeästi ja jopa erotettu seurakunnasta ja kartettu (jos he ovat olleet kastettuja Jehovan todistajia). Näyttää siltä, että myös lahkon oikeuskomiteoihin kuuluvat seurakuntien vanhimmat laiminlyövät säännönmukaisesti velvollisuutensa ilmoittaa lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset viranomaisille.

Viime kuussa lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila lähetti opetus-ja kulttuuriministeriöön huolestuneen kirjelmän, joka käsitteli lahkon karttamisoppia ja sen vaikutusta lapsiin.

On pakko kysyä, miksi uskonlahkojen jatkuviin ihmisoikeusloukkauksiin ei haluta kunnolla puuttua. Missä vaiheessa ja miten jonkin totalitaristisen yhteisön "oikeudesta" käyttää valtaa on tullut lasten oikeuksia ja yleensäkin ihmisoikeuksia tärkeämpi asia? Kuinka kauan tätä aiotaan sietää?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Pahasti näyttää siltä, että Uskollinen orja johtaa läntistä pedofiiliuskontoa. Erona alkuperäiseen on kuitenkin se, että Uskollinen orja pyrkii piilottelemaan pedofiliaa, eikä sitä ole laillistettu lapsiavioliittojen kautta väärän profeetan esimerkin velvoittamana.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Sama kuvio näyttää toistuvan niin katolisessa, luterilaisessa kuin epäilemättä muissakin protestanttisissa kirkoissa. Pedofiiliuskontoja? Suomessa erityisesti lestadiolainen liike on pätevöitynyt hyväksikäyttötapausten salaamisessa. Pedofiiliuskonto? Kun yhteisössä tapahtuu jotain, johtajat mieluummin vaikenevat kuin tuovat häpeällisen toiminnan esiin.

Ilmiö vaikuttaa jylläävän erityisesti uskonnollisissa yhteisöissä.

    "Uskonnontutkija Anson Shupe on esittänyt kiinnostavan vastauksen teoksessaan In the Name of All That’s Holy: A Theory of Clergy Malfeasance (1995). Hänen mukaansa eräs väärinkäytöksiä edesauttava tekijä uskonnollisissa yhteisöissä on niin kutsuttu ”luotettu hierarkia” (trusted hierarchy).

    Uskonnolliset yhteisöt ja organisaatiot poikkeavat maallisista vastineistaan juuri siinä, että yhteisön arvoasteikossa alempiarvoiset luottavat poikkeuksellisen paljon ylempiensä hyviin aikomuksiin, epäitsekkäisiin motiiveihin, hyväntahtoisuuteen ja hengelliseen viisauteen. Tällaiseen luottamukseen myös kannustetaan usein voimakkaasti. Ylempiin kohdistettu erityislaatuinen luottamus on samalla usein asia, jota aivan erityisesti korostetaan lasten kasvatuksessa." – Kirkonkello

Uskontokunnat todellakin vaikuttavat pedofiilien leikkikentiltä.

    « eikä sitä ole laillistettu lapsiavioliittojen kautta väärän profeetan esimerkin velvoittamana.»

Mitä tulee viittaamaasi Mohammediin niin islamissa avioikä on usein murrosikä, joka vaihtelee yksilöllisesti. Länsimaissa on yleensä käytetty kiinteää ikärajaa, joka on perinteisesti osunut yleisimmän murrosiän paikkeille (12 – 14 vuotta). Sittemmin ikäraja on useimmissa maissa nostettu 18 vuoteen.

Roomalaiskatolisen kirkon kaanonissa naisten avioikä on nykyään 14 vuotta, mutta kihloihin on vielä 1917 asti sitten saanut mennä jo 7-vuotiaana ja naimisiin 12-vuotiaana eli suunnilleen murrosiässä. Pedofiiliuskonto? Tämä pitkälti vastaa Mohammedin tapausta. Juutalaisuudessa jopa vain 3-vuotiaita on saatettu antaa avioliittoon. Pedofiiliuskonto? Suomessa ei muuten ole mitään aivan kiinteää avioiän alarajaa. Pedofiilivaltio?

Suomessa 12 tai 14 vuotta siis lasketaan lapseksi. Kyse on siis lapsiavioliitoista. Roomalaiskatolinen kirkko siten kannattaa lapsiavioliittoja. En tiedä, onko kyseessä jonkin profeetan julistus.

Juha Hämäläinen

USA on siitä outo maa, että siellä voi tehdä kaikenlaisia sopimuksia. Rahalla voi vaientaa ihmisiä helposti. Oikeus on myös kauppatavaraa. Paljastamalla toisia voi itse jopa vapautua. Tämä istuu heikosti eurooppalaiseen oikeustajuun. Silti näitä oppeja valuu tänne rapakon takaa.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Jenkeissä näistä jutuista voi ehkä luikerrella irti rahalla, mutta Suomessa viranomaisia ei tunnu edes kiinnostavan.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

https://www.theguardian.com/world/2018/mar/25/jeho...

The Guardianin mukaan Isossa-Britanniassa on käynnissä poliisioperaatio, joka käsittää 45 Jehovan todistajien keskuudessa epäillysti esiintynyttä ja salailtua hyväksikäyttötapausta. Mahdollisesti lahkon sisällä on myös toiminut 70-luvulla varsinainen pedofiilirinki.

Hyvä, että joissakin maissa on jo ruvettu heräilemään tilanteeseen. Milloinkohan Suomessa?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

https://www.theguardian.com/world/2018/mar/26/mps-...

Tilanne on Britanniassa sen verran vakava, että parlamenttikäsittelyä vaaditaan. Kuinkakohan monta hiljaiseksi peloteltua uhria on Suomessa?

Toimituksen poiminnat